اهمیت گنجاندن روغن خوراکی سالم در برنامه غذایی روزانه بر کسی پوشیده نیست.
به نوشته سایت «MSN»، برخی روغنها سرشار از چربیهای اشباع شده و
چربیهای ترانس هستند که سبب بروز کلسترول بالا، مشکل قلبی و چاقی مفرط
میشوند. بنابراین لازم است از روغن مناسبی برای پخت و پز استفاده کرد که
حاوی چربی اشباع نشده باشد زیرا این نوع چربی کاهش دهنده کلسترول است و
مانع از بروز ناراحتی قلبی میشود.
در این مطلب به 8 نوع روغن سالم و روش استفاده از آنها اشاره شده است.
* روغن زیتون؛روغن زیتون انواع و اقسام مختلفی دارد و سرشار از
چربیهای اشباع نشده است. کاهش دهنده کلسترول مضر و افزایشدهنده کلسترول
مفید است. برای پخت غذاهای سبک بسیار مفید است. هنگام پخت مرغ یا انواع
سبزیها جایگزین مناسبی برای کره و روغن نباتی به حساب میآید. طعم دهنده
عالی سوپ و ماهی کباب شده نیز است.
* روغن کانولا: برای سرخ کردن، تفت دادن کوتاه مدت سبزی، پخت نان و
کیک و کباب کردن مناسب است. آن را جایگزین کره، مارگارین یا روغن نباتی
کنید. روغن کانولا علاوه بر پایین بودن میزان چربی های اشباع شده، به غذا
طعم خوبی میدهد.
* روغن آفتاب گردان؛ سرشار از مواد مغذی و مفید است و برای پخت نان، کیک و غذاهای سرخ کردنی مناسب است.
* روغن بادام: روغن سبک و آسان برای پخت است . به علت بالابودن نقطه
دود، برای سرخ کردن گوشت مناسب است. نقطه دود، دمایی است که روغن شروع به
سوختن میکند.
* روغن ذرت؛ برای سرخ کردن غذا بسیار مناسب است و خواص متعددی دارد. سرشار از ویتامین E و چربی اشباع نشده است.
* روغن کنجد: اغلب در قاره آسیا برای پخت غذا از جمله پخت سبزی، گوشت
و مرغ استفاده میشود. این روغن حاوی منیزیم، مس، کلسیم، آهن، ویتامین B6
و E9 است.
* روغن هسته انگور: این روغن مشابه روغن زیتون است و برای تفت کوتاه
مدت گوشت از آن استفاده میشود زیرا از نقطه دود بالایی (بالاتر از روغن
زیتون) برخوردار است. روغن هسته انگور باعث کاهش کلسترول نیز می شود.
* روغن گلرنگ: این نوع روغن برای هر نوع پختی مناسب است. برای طعم دادن سالاد، تخم مرغ، سرخ کردن و پخت نان و... کاربرد دارد.
منبع:لینکستان